Vad menas med fastighetsbildning?

Lär dig mer om fastighetsbildningJag ska inleda det här blogginlägget med att vara fullständigt ärlig; jag kan inte särskilt mycket om fastighetsbildning. Har aldrig genomfört en. Har aldrig egentligen behövt. Är inte ens särskilt intresserad. Nu är jag verkligen ärlig, men det ska man väl å andra sidan vara kan jag tycka. Det finns inget värre än folk som sitter på internet och skriver de där sponsrade texterna om golvrengöring och vitvaror och allt möjligt, trots att de egentligen inte vet ett dugg om vad de skriver. Jag är inte sån. Jag föredrar ärlighet; så det är med fullständig ärlighet jag kan säga att jag inte vet ett dugg om fastighetsbildning. Har aldrig förstått mig på det. Är kanske å andra sidan inte den direkta målgruppen för företag som sysslar med sådant men ändå.

 

Fastighets… vad?

Samma gäller fastighetsvärdering, även om det kanske är lite mer lättförståeligt. Att värdera en fastighet, så mycket förstår jag. Och fastighetsbildning handlar om att bilda en fastighet. Men det är nog inte så lätt som det låter. För så vitt jag har förstått det så handlar fastighetsbildning snarare om att OMBILDA en fastighet från en form till en annan, snarare än att faktiskt BILDA en ny. Så själva namnet fastighetsbildning är i sig ganska missledande. Fastighetsvärdering går väl å andra sidan inte direkt att tolka fel. Att värdera en fastighet är något som de flesta gör någon gång i sitt liv, även om det bara handlar om en lägenhet eller om det handlar om ett hus. När något ska säljas måste det värderas. Det fattar till och med jag.

Jag vet inte om du som läsare blev särskilt mycket klokare av min lilla rant här (förmodligen inte), men vill du läsa mer om såväl fastighetsvärdering som fastighetsbildning rekommenderar jag att du går in på www.fastighetsvärdering.net samt www.fastighetsbildning.com. Den sistnämnda tar även upp ämnet tredimensionell fastighetsbildning, vad det nu än är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *