Tjäna pengar på att hyra buss i Stockholm

Vid större tillställningar och fester där man ska åka från en plats till en annan och där man inte vill splittra sällskapet så är logistiken en  väldigt avgörande detalj. En detalj som allt för många personer endast exkluderar till taxi och där man jämför utbudet i den stad där man bor. Visst, att åka taxi är i många fall smidigt om man är ute i god tid och redan på ett tidigt stadium kontaktar tillräckligt många bilar. Risken och nackdelarna med att åka taxi är dock två till antalet och dessa framstår extra tydligt om man bor- och har denna större fest i en stor stad – exempelvis här i Stockholm.

Här har vi först och främst priset. Att åka taxi är något som är dyrt och även om man fyller en bil och delar på kostnaden så kommer denna att var hör. Nummer två är att de flesta taxibolag har problem med att ordna fram tillräckligt med bilar i Stockholm – man har hela tiden nya kunder, körningar tar längre tid och är svåra att planera på grund av trafikläget – något som gör att det scenario man vill undvika i form av att splittra sällskapet ökar.

Vi kan ge ett exempel på detta och hur vi istället tycker att man ska agera vid transport och logistiska lösningar i Stockholm. Här säger vi att det handlar om ett bröllop där hundra personer har medverkat vid dels vigseln och dels vid den efterföljande middagen som ägt rum i en större lokal i Stockholm. Själva festen dock – den ska äga rum i en annan del av staden, i en annan lokal och detta för att man dels fått ett bättre pris där samt att tiderna där varit betydligt bättre sett från hur länge festen kan pågå.

Här ställs då brudparet samt deras toastmaster inför ett delikat dilemma; antingen så skaffar man taxibilar till hundra personer och tar risken att festen blir uppdelad beroende på hur smidig resorna mellan lokalerna i Stockholm blir. Eller också så väljer man det alternativ som vi rekommenderar och som – tyvärr – är ett bortglömt sådant: man ser till att hyra en buss som åker i två omgångar mellan destinationerna i Stockholm.

Att hyra buss är miljövänligt och sparar tid

Det finns många fördelar med att hyra en buss. Genom att hyra buss så kommer man att kunna transportera hälften av gästerna åt gången, man slipper den uppenbara väntan och frustrationen som denna för med sig och man sparar dessutom mycket pengar. I sådana lägen så är det nämligen mycket mer kostnadseffektivt att hyra en buss än att boka i ett stort antal taxibilar – även här om man använder sig av exempelvis Uber (som ju är ett nytt, billigare alternativ och verksamhet).

Kort sagt; vid fester där antalet deltagare överskrider 30 personer så finns det mycket pengar och tid att spara på att hyra en buss för logistiken och detta för även med sig en annan uppenbar fördel: det är miljövänligt, något som blir extra viktigt just i Stockholm där avgaser från bilar är ett större problem än i andra städer.

Priset, tidsbesparingen, miljövänligheten samt det faktum att en fest inte behöver stanna av är samtliga starka argument till varför man bör överväga alternativet om att hyra en buss i Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *