Pellets en möjlighet att värma sitt hus med förnyelsebart bränsle

För en tid sedan satt jag och klickade mig runt på internet. Jag hade nog egentligen inte för avsikt att köpa något speciellt, men utav en slump så läste jag om något som minst sagt fångade min uppmärksamhet. Jag har alltid varit en renodlad djur- och naturvän, och det finns inget som jag inte försöker ta mig an när jag anser att det kommer att bidra positivt till ett bättre liv för allt som lever på denna jord. I detta fall handlade det inte om att sluta äta kött för att rädda djur eller sluta köra bil för att minska föroreningar, utan denna gång var det faktiskt något helt annat. Jag fann en hemsida uppbyggd utav en tillverkare för pellets. Och nu frågar sig förstås många vad pellets är, de flesta är oftast bara medvetna om att pellets är ett slags djurfoder. Denna typ utav pellets som jag stötte på är en form utav bränsle, och kallas ofta för bränslepellets utav den anledningen (såklart), och ger hus- och villaägare möjligheten att värma sitt hus med ett helt förnyelsebart bränsle. Hur mycket bättre kan det bli?

Återförsäljare av Pellets!

Jag klickade mig förstås in hos en återförsäljare, som även var tillverkaren själv, för att läsa mer om min nya upptäckt som jag utav någon anledning har gått miste om. Då jag själv bor i ett litet hus är detta helt klart något som är utav intresse för mig. Naturen ligger mig som sagt varmt om hjärtat, och finns det något jag kan göra för den så gör jag det. I alla fall, jag förstod snabbt att det enda som skulle krävas utav mig för att använda mig utav pellets var att installera en pelletsbrännare hemma, och eftersom att detta är en engångskostnad anser jag det helt klart värt de tusenlapparna. Det är en väldigt liten gåva i det stora hela när man tänker på det framtida samhället och dess jordeliv.

Något jag värderade högt var att denna tillverkade enbart använde sig utav lokala råvaror, vilket även det talar för att det blir mer miljövänligt. En tillverkare som inte arbetar på samma sätt kräver långa transporter, och detta bidrar till utsläpp som inte kommer att gynna vår framtid. Jag kunde även läsa mig till på hemsidan att tillverkarens pellets uppfyllde alla krav med råge för att kallas ”Bränslepellets klass 1”. Detta beror på de värden som pelletsen har, och i det här fallet så håller tillverkaren måttet ordentligt. Alla värden är i snitt alltid bättre än den svenska standarden, och det bevisar att detta bränsle verkligen kommer att vara ekonomiskt. Högt energiinnehåll, hög densitet och låg askhalt gör att denna pellets kräver minimal hantering, ger en jämn förbränning och är kostnadseffektiv – detta lovar tillverkaren och försäljaren.

Jag kände att jag efter att ha läst detta med säkerhet skulle kunna ringa någon för att boka en installation utav en pelletsbrännare i huset. Som jag sa tidigare så är detta bara något litet jag kan göra för miljön, men för att det verkligen skall bidra till ett mer hållbart samhälle i framtiden krävs det att fler gör som jag. Jag beställde dessutom hem min pellets direkt från denna sida efter att jag bokat en installatör, och detta var något utav det smidigaste jag gjort. Eftersom att jag redan hade ett skjul med plats för en årsförbrukning pellets var det enda jag behövde göra att ta emot leveransen då den kom hem till mig. Eftersom att jag även är bosatt i närheten utav fabriken som sköter tillverkningen så anser jag mig inte heller vara en miljöbov med tanke på transporten. Jag fick allt det jag vill ha, enbart genom några knapptryck. Tänk vad enkelt värden skulle kunna förändras, egentligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *