Indragen lokalvård är kontraproduktivt i Stockholm

Som företagare så har man ett ansvar som ligger i att erbjuda sina anställda en god miljö att vistas och verka i. I detta så ligger även miljöfrågan och hur ofta man städar de lokaler man erbjuder till de anställdas förfogande. En fråga som – tyvärr – många företagare inte alls tar på det allvar som frågan förtjänar.

Tvärtom; många företag drar in på sin lokalvård och man gör detta i syfte att tjäna pengar. Kort sagt; ser man att sin verksamhet börjar gå lite sämre så försöker man strypa kostnaderna och det första många gör är att dra in på lokalvård. En åtgärd som – i många fall – visar sig vara rent kontraproduktiv och som i slutändan faktiskt kostar företaget i fråga mer pengar än vad man tjänat in på den indragna lokalvård från städföretaget man anlitat.

Varför? Jo, av den anledningen att de anställda jobbar bättre om de trivs och man trivs betydligt bättre om det är rent och fräscht. Drar ett företag i Stockholm in på sin lokalvård så kommer förmodligen de anställda att visa – indirekt – sitt missnöje genom att jobba sämre och detta enbart för att de inte trivs lika bra.

Fler sjukdagar som följd av minskad lokalvård

Som nummer två till varför indragen lokalvård är en kontraproduktiv åtgärd av ett företag i Stockholm kan man se att antalet sjukdagar kommer att öka; bakterier sprids och trivs utmärkt i smutsiga miljöer och de anställda kommer att vara mer benägna att bli förkylda, få feber och magsjuka som en följd av detta. Sjukdagar är alltid en kostnad och ställer man denna mot vad man tjänat på den indragna lokalvård man beslutat om så kommer det – helt enkelt – att bli dyrt.

Som nummer tre till varför man inte ska försöka kapa en kostnad genom indragen lokalvård är både enkel och talande: dina kunder kommer inte att ta dig på allvar. Besöker en kund ditt företag i Stockholm och ser att toaletter, kök, golv och andra ytor är smutsiga så kommer detta av vara något som ligger er i fatet.

Kort sagt; en inbjudande miljö ger bättre affärsmöjligheter och i många fall är en inbjudande miljö synonymt med renlighet. De flesta företag kan strypa sina kostnader på något sätt – indragen och minskad lokalvård är sällan ett bra alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *