Historiska pokaler vi minns

Ända sedan år 1893 har Stanley cup delats ut till det hockeylag som presterat bäst bland Kanadensiska hockeylag och på senare tid även bland lag i NHL. Det gör att pokalen både har historia och ett otroligt högt värde, speciellt för de som tävlar om den gigantiska pokalen som år efter år har vandrat mellan de lag som presterat bäst. En sådan pokal får lätt hög status och blir en symbol för sporten.

Genom att själv ha en vandringspokal kan du också göra så att den tävling du arrangerar får en hög status och priset blir någonting som folk kämpar för att få ha hemma eller hos klubben det kommande året. För vem vill inte visa upp en riktigt bra prestation i en känd tävling?

Förutom att idrottspriser är ett enkelt och bra sätt att visa upp vad ett lag eller en person har presterat så väcker de även minnen. Priset påminner om den dagen stor guld pokal ett historikst idrottsprisdå tävlingen ägde rum och vad som hände , men framförallt påminner den om den lycka och stolthet som infinner sig efter en seger.

Priset behöver inte vara en så stor pokal som Stanley cup, men en relativt stor pokal eller statyett är ett bra tips till dig som letar efter ett pris som ska bli historiskt. Utseendet på pokalerna kan också vara någonting att tänka på om du är på jakt efter en. Vill du ha en pokal som ser äldre ut och som du bara genom att titta på den kan se hur många legender som har hållit i den? Eller kanske en pokal som påminner om en historisk pokal så som Stanley cup? Eller är det en modernare typ av pokal som du vill ställa i klubbskåpet?

Oavsätt vilken typ av idrottspris du väljer att köpa in till tävlingen så är det en idé att fundera över vad som ska graveras in på priset. Tävlingens namn är mer eller mindre en självklarhet, men det kanske är så att pokalen i sig ska få ett namn också? Det datum som tävlingen ägde rum eller det år som pokalen tillverkades kan också vara någonting att gravera in på idrottspriset. Är du intresserad av att veta mer om historiska idrottspriser, kan du kika in på denna sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *