Från punkt A till punkt B

nya fina däckJag har bil och körkort, jag har haft det i många år, och bara tanken på att behöva skiljas från det ena eller det andra, den är olidlig. Jag tror nog att de flesta som äger en bil, delar min åsikt lite där. Tänk bara att leva livet utan bil, att få vardagarna att fungera. Ungarna skall till dagis och skola, storhandla vid månadsslutet, och så vidare.

För den som inte har bil, och aldrig har haft det, är det nog svårt att förstå hur oerhört handikappad man blir när man av någon anledning står utan den. Det är också därför det är så viktigt att man tar hand om sin bil ordentligt. Pumpar sina däck i lund, tvättar, städar, polerar, servar och så vidare.

Mycket att hålla reda på

Bara ta en sådan enkel sak som att byta däck i Lund. Man måste ha rätt däck beroende på årstid och rätt mönsterdjup. De måste hålla rätt lufttryck, och de måste vara rätt inställda. Det är en hel del att hålla reda på, men i slutändan är det utan tvekan värt det.

Jag bor utanför stan. Inte ute på landet kanske men nästan. Har jag ingen bil där ute, ja, då blir jag helt enkelt strandad. Då kan jag helt enkelt snällt sitta där, och rulla tummarna.

Visst kan man åka kollektivt, men..

Jag kan välja att gå till bussen, något som tar ungefär en halvtimmer. Skall jag sedan storhandla så innebär det att jag då måste gå hem med alla mina matkassar igen, från bussen, i ytterligare en halvtimme. Roligare kan man ju faktiskt ha det.

Nä, min bil kommer jag alltid behålla, jag kommer älska den, ta hand om den, och alltid sköta mina däck i Lund. Enkelt!

sköt dina däck du också, kolla in den här sidan: däcklund.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *