Få ut maximalt av din badrumsrenovering

Ordet Compact Living är något som ofta används i dagens samhälle och i synnerhet i Stockholm. Vad innebär då detta och varför är det något som fler personer i Stockholm kan relatera till? Jo, i Stockholm så bor man nämligen generellt sett lite trängre än vad fallet är i andra städer. Man bor i lägenheter och även om man får tillökning så väljer man också att bo kvar – av den anledningen att man dels trivs i sin bostad (så klart) men även för att det för på tok för dyrt att köpa en ny bostad.

Compact living handlar alltså om att maximera den yta man har och – så att säga – göra det bästa av den rådande situationen. Något som inte per se behöver innebära att man gör avkall på något och får en sämre livskvalitet. Det är faktiskt snarare tvärtom; många familjer får en bättre struktur, man får vackrare hem och det är tack vare de både snygga och funktionella lösningarna som finns inom compact living som detta är möjligt.

Kort sagt; man använder ytan bättre och genom att exempelvis bygga en loftsäng så skapar man ett nytt utrymme under. Genom att kombinera soffa och säng så slår man två flugor i en smäll och genom att ha en köksö så får man både en matplats och en yta att arbeta på. Däri ligger hemligheten till compact living.

Men; glömde vi inte ett rum här? Jo, och det gjorde vi medvetet då vi nämligen ska titta lite närmare på hur man kan applicera compact living till en badrumsrenovering. Många vill i dagsläget genomföra en badrumsrenovering; men framförallt i Stockholm så finns det ofta en minimal yta att röra sig med. Flertalet lägenheter i Stockholm är nämligen byggda under 50-60- talet och där hade man inte samma behov som man idag har i badrummet. Det handlar ofta om små badrum och det är den minimala ytan som får många att ge upp sin badrumsrenovering innan man ens påbörjat den. Fel, anser vi.

Tänk compact living vid din badrumsrenovering

Det går att hitta smarta lösningar även vid en badrumsrenovering i ett mindre utrymme i Stockholm och en av hemligheterna är att hitta en balansgång mellan förvaring och yta. Kort sagt; en badrumsrenovering där man använder sig av höjden ger i många fall ett väldigt bra resultat. Istället för att ställa en tvättmaskin och en torktumlare jämte varandra så bygger man ”ihop ” dem på varandra.

Istället för att försöka trycka in ett skötbord vid sin badrumsrenovering så integrerar man det i rummet genom en bänkskiva – en skiva där man har plats både på- och – framförallt under. Vem har sagt att ditt badkar måste vara stort – går ett mindre sådant att kombinera med mer förvaring? En badrumsrenovering i Stockholm med compact living i åtanke ställer lite högre krav på kreativitet och fantasi – men det går att maximera ytan även i ett mindre badrum.

Ett tips här är att låta den firma som ska genomföra din badrumsrenovering komma med förslag och delta i planering. Det brukar vara ytterst inspirerande även för dem och din badrumsrenovering  kommer att bli en bra referens för deras framtida kunder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *